Bullterrier  Fajtamentés
A Fajtamentésről
 
Kapcsolat
 
Bully-Bolt
 
MBBTFE
 
Hasznos Információk
 
Programjaink
 
Látogatók
Indulás: 2009-02-22
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Bakszámlaszámunk

Köszönjük a támogatást:

 

 

Facebookon:

https://www.facebook.com/BullterrierFajtamentes/?fref=ts

 

Adószámunk: 18197086-1-42

 

Bankszámlaszámunk: 10101470-11559300-01001006

IBAN HU13 10101470-11559300-01001006

SWIFT: BUDA HU HB

 

Paypal: rendelesbullterriermentes@gmail.com vagy bullterriermentes@gmail.com

 
 
Helén(ke) - gazdára talált!

2015-02-16: Helénke szombaton begazdisodott! mondhatni betette a kis fenekét a jóba  Sok boldog évet kívánunk nekik együtt!

smile hangula

 

 

 

 

 

 

2015-01-27: Tökéletesen tiszta!

 

2014-01-16: Hát eljött ez a hír is!

"HELÉNKE GAZDÁT KERES! 
Aki ideiglenes befogadónak jelentkezik, azt tudja hogy egyszer eljön az az idő, amikor az általa gondozott kutya Örökbefogadói státuszba lép. Ez nagyon nehéz, hiszen mindenki megszereti a nála élő kutyákat, de így esélyt adhat a következőnek, egy új és számára ismeretlen életre! Ezt kell megérteni és ha nehéz is, de keményen kitartani az elhatározásunk mellett, hogy mi CSAK nevelőszülők lehetünk és vagyunk, ezzel segítve a mentett kutyák jövőjét és sorsát. Köszönöm Barbara Lipták Susánné és Zoltán Susán, hogy ilyen szuper bullyt neveltetek ebből a kis Helikopterből!"

2014-01-09: Helénke a mai napon átesett az ivartalanításon.Köszöni jól van.

"Helén hétfőn megszabadul a varrataitól. Remélhetőleg minél hamarabb megtalálja az álomgazdit, aki megtudja adni neki azt a rengeteg figyelmet és törődést amit igényel és amit megérdemel! "

"Helén tegnap ivartalanítódott. Ma a kanapén lábadozott, mert megsajnáltuk...ennek eredményeképpen kezd ismét rosszcsont lenni"

 

 

2015-01-02: Helénke hírek:

Helén kezdi felfedezni a kutya lét örömeit: megtanulta hogy kell bottal és kötéllel játszani.  Majd szétveti az energia, ezért kénytelenek vagyunk egyre többet sétálni és futtatóba is bevinni. Szaladgál, ugrándozik, botot rág. Nagyon boldog és nagyon bolond!  
Majdnem 15kg, úgyhogy szépen kerekedik. Kutyákkal, macskákkal jó a viszonya. Nagyon játékos, mindent és mindenkit játékra hív. A reggeli sétánál kb. 4 kutyával szagolt össze pórázon, mindnek lejtett egy szolid bulltáncot, egy tacsi fiúba teljesen beleszerelmesedett. 
Okos, ügyes, de piszkosul makacs és rengeteg a fölösleges energiája. Pórázon szépen sétál, néha rángatni kell, mert előfordul, hogy más irányba akar menni, mint én. Előszeretettel zabálna fel dolgokat a földről, szinte egy pillanatra sem lehet róla levenni a szemét az embernek. Nagy ínyenc, mert csak bizonyos faleveleket csemegéz szívesen, az eldobált étel mellett természetesen. 
Szobatisztaság megy, de néha azért egy-egy örömpisi becsúszik, ha nagyon bepörög.
Kennelben kuss van, kivéve ha nagyon unatkozik és elkezdi rágni a rácsot, ugrál benne, dobálja magát, ugat, morog, visítozva ásítozik percenként. Azt hiszem elviselné ha a nap 24órájában non-stop Őt szórakoztatná valaki. Ennek híján beéri azzal is, ha 3-4órát sétálunk/játszunk/szórakoztatjuk egy nap, de ez a minimum, különben elviselhetetlenül tombol. A leendő gazdi nem fog mellette unatkozni, az biztos.  

 

2014-12-18: Helénke híradó:

Szóval Helénke, alias köcsög...Bizonyítékom van, hogy tényleg nagyon rossz! És itt még nem lendült bele igazán... Ma voltunk dokinál. A kötőhártya gyulladása szépen múlik, még néhány napig cseppenteni kell a Ciloxant. Ha minden jól megy (amit nagyon nagyon remélek!!!) akkor januárban túl esik az ivartalanításon is! Szépen kerekedik, közel 14kg. A legújabb beceneve, ami egyben a leginkább aktuális: Leokádia...sikerült ismét összehánynia a kocsit. Ez már jó szokásává vált az antibiotikumos kúra óta, úgyhogy nem lepődtünk meg... Bár szobatiszta, de ez a bejárati ajtóig terjed. Vagy kézben viszem le az utcára, vagy összepisili a lépcsőházat. Sétánál annyira aktív hogy már többet szalad a póráz végén, mint sétál. Nagyon menne, mindenfelé, mindenki után. Nem győzzük helyrerakni, hogy mit lehet és mit nem. Lakásban egy másodpercre sem téveszthető szem elől! Nagyon komolyan! Mindent elkezd rágcsálni, amint egy pillanatra nem figyelünk. (A csizmám és a papucsom a kedvence...) Szóval vagy bezárjuk a kennelbe, vagy egész nap neki ordibálunk, hogy "mit csinálsz már megint?!". Sokan megkérdezték már tőlünk, hogy miért egy idősödő kutyát fogadtunk örökbe, miért nem fiatalt? Na, nekik ajánlom sok szeretettel az előző soraimat!

 

 

 

2014-12-07: Az elmúlt 3hét Helénke-hírei:

Az antibiotikum kúra óta normális, formált székletet ürít, így a testsúlya lassan, de biztosan elkezdett növekedni. Ez volt a jó hír.  Kevésbé jó hír, hogy a falra mászunk tőle: én is, Zoli is, de Rebeka meg főleg! Egyre aktívabb, elevenebb és makacsabb. Őszintén megmondom, nagyon bekeményítettünk nála, mert kihúzta a gyufát: játék közben rámorgott Rebekára mert nem tetszett neki, hogy az öreglány fölé kerekedett. Mindenesetre gyorsan megmutattunk neki, hogy hol a helye a falkában... Azóta ilyen megmozdulása nem volt, de nagyon nagyon tele van energiával, amit egyenlőre nem is lehet lemozgatni, lévén híznia kellene. 
Elkezdtünk próbálkozni játékokkal: labdázni nem tud, nézegeti, de nem érti. Adtunk nekik kötelet, hogy húzgálják, de azt is inkább csak rágcsálja. Nem sokat játszhatott eddigi életében, úgyhogy most próbáljuk ezt is megismertetni vele. 
Egy nagy nehézségünk van amit úgy tűnik nem lesz egyszerű legyőzni: nem akar kijönni a lakásból. Jutalomfalattal ki lehet csalogatni, de kézben kell levinni, különben bepisil a lépcsőházban és már fordulna is vissza a lakás irányába. Ha esik az eső, akkor meg még az a házkörnyi séta is esélytelen. Leviszem, leteszem, ház előtt pisi-kaki és már megyünk is vissza a biztonságos, meleg lakásban, ahol nem esik az eső és nincs hideg. (Abban az esetben ha ilyenkor megpróbálom sétára bírni, a ház oldalához lapul, ott leül, reszket, remeg, teljesen kétségbe esik és egy lépést se mozdul. Próbálhatom szépen csalogatni és kevésbé szépen, mindegy. Ilyenkor nagyon stresszes lesz, látni rajta, hogy nagyon fél és nagyon utál mindent....)
De ha olyan szerencsénk van, hogy nem esik az eső (ami mostanában ritka...), akkor "szépen" sétál, bár minden és mindenki érdekli, úgyhogy itt is megy a fegyelmezés, mert menne ember, kutya, macska, galamb, minden után. Nagyon kell rá figyelni, mert mindent amit ételnek vél felzabál!!! Szóval nem könnyű vele, mert annak ellenére, hogy szíve szerint ki sem tenné a lábát a lakásból, ha már kint vagyunk az utcán akkor érdeklődő és csinálja amit kell (meg azt is amit nem kell...). 
Szobatisztaság pipa! Ha nem tudunk rá figyelni akkor bezárjuk a kennelbe, mert rágcsálna...cipőt, papucsot, növényt, meg amit talál. Ha rászólunk felhagy a próbálkozással, de kis aljas, úgyhogy nem lehet felügyelet nélkül szabadon hagyni! Sokszor előfordul, hogy magától bemegy a kennelbe aludni. A vacsora után már egyenesen oda vezet az útja: jól lakik, eszik, iszik és megy szunyálni. 
Összességében jól halad, de néha erősen gondolkodom, hogy Őt dobjam ki az ablakon, vagy én ugorjak... 

 

 

2014-11-24: Akkor egy kis helyzetjelentés Helénkéről!

A leginkább aktuálissal kezdeném: vasárnap estére étvágytalan és levert lett. Hétfőn a dokinál kezdtük a napot, infúzió, antibiotikum terápia. Bízunk benne, hogy csak annyi, hogy a nulla immunrendszerével sikerült benyalni valami bacit, amit az antibio. majd jól kiűz belőle! Mindenképp pozitív, hogy azóta eszik, iszik, jó a kedve, virgonc...túlságosan is! Naponta visszük szurira, holnap is vár még ránk egy kör, aztán eldöntik a hozzáértők, hogy elég lesz-e már a jóból. Mondanám, hogy túl van a nehezén, de nem. Helénke sorsa még mindig kérdéses, mindenki igyekszik, bízik, remél. Adjuk a rengeteg pozitív energiát, hogy össze tudja magát szedni a csöppség, mert nagyon megérdemelne egy boldog életet! Ha a mája tud regenerálódni és nem adja fel a harcot illetve szed magára egy kis husit, akkor jó esélyei vannak. Ebben reménykedünk!
Ezt leszámítva bűn rossz kutya! Játékos, aktív, érdeklődő, embereket, állatokat imádja. Helénkének volt szerencséje a salgótarjáni főhadiszállásunkat is megtekintenie, így megismerkedett "kicsiny" családunkkal. Leteszteltük macskára, vadászgörényre. Ő játszana ezerrel, csak nem tudja hogy kell azt szépen csinálni. Mindenesetre nem egy vérengző vadállat, se a macskát, se a görényt nem akarta kinyírni. Még gyerekekkel is megismertettük, akikkel szintén jól elvan, tűri a simit és rezzenéstelen arccal viseli a gyerek ordítást.
A szobatisztaság is mondhatni összejött már, néha akad még egy kis baleset, de elenyésző. Utcán csodásan közlekedik. Vagyis eddig csodásan közlekedett. Most lett egy új dilije, amit nem is tudunk mire vélni: meg akarja zabálni a faleveleket. Ősz lévén van belőle bőven mindenhol, így a séta némileg komikus, mert végig rángatás és tiltás megy: nem, nem szabad, nem esszük, nem, nem, nem, nem, nem... Na de majd csak túl leszünk ezen is! Ami a legfontosabb, hogy marha nagy drukkot kérünk, hogy a kiscsaj végre egészségügyileg is összeszedje magát és álomgazdira találhasson! 
Köszi puszi mindenkinek!

Hamar ráérzett a bull élet szépségeire: ölben alszik, facebookozik, segít a konyhában 

  

Daddy's little girls... mindent megenged nekik 

2014-11-18: Egy nagyon jó embernek köszönhetően, újra életbe lépett a Virtuális Örörkbefogadás menüpontja, konkrétan Helénkének akadt egy magát megnevezni nem kívánó rendszeres támogatója, így már két kutyánkhoz kapunk segítséget.

Helénke sajnos vasárnap rosszul lett, így hétfő reggel infúziós kezeléssel indította a napot. Bizakodunk és reménykedünk, de lassan 1 hónapja, szedi a gyógyszereket és a spéci tápot, amitől valamiféle csodát vártunk. Egyenlőre rendszeres, napi orvosi kezelésre van szüksége. Valamint a ti pozitív energiátokra

Újabb hírek Helénkéről!

2014.11.02

Szép napot Mindenkinek! 

Ígéretemhez híven beszámolnék Helén(ke) elmúlt három hetéről. Csak úgy nagy vonalakban, mert amúgy egész nap írhatnám... 

Szóval: Helénke okos, ügyes, izgő-mozgó, vidám, tele szeretettel bull "kislány". Mindenkinek örül, mindenkinek puszit oszt. A kezdeti nehézségek ellenére, most már pórázon szépen sétál, nem retten meg minden újdonságtól. Az első napokban gondot okoztak a lépcsők, az ajtók, a zebrán való áthaladás... és nagyjából minden. Ha egy picit is megijedt egyből leblokkolt, hasra feküdt és a lehető legkisebbre húzta össze magát remegve. Ezt szerencsére magunk mögött hagytuk. Néha még lefagyogat néhány másodpercre, de aztán megindul, nem kell már neki perceket gügyögni. Másik rossz szokása volt, hogy minden ürítési szükségletét a járdára végezte, rettegett a fűre rámenni. Az elmúlt hetekben azonban szépen megtanulta, hogy a lesétál a járda melletti füves területre és oda végzi a dolgát. :) Egyre kíváncsibb, sokat szaglászik. A járókelőkre és a kutyákra nagyon kíváncsi, utánuk fordul, szaglássza őket, sokszor csóvál is nekik. Annak ellenére teszi mindezt, hogy utál kimenni sétálni. Valószínűleg annyira fázik, hogy kézben kell kivinni a lakásból, mert nem lehet kikönyörögni a kennelből. De amint lent vagyunk már nem dacoskodik, jön, csinálja amit kell.

Leszokott az ember kezének harapdálásáról is, bár néha még bepróbálkozik azoknál akiket nem ismer. A nap nagy részét a kennelben tölti (hol egyedül, hol Rebekával összebújva), hogy minél kevesebb energiát használjon el a szervezete és lehetőleg minél hamarabb megerősödjön fizikálisan. Mert amúgy ha kiengedjük egy kicsit, akkor meg nem áll: jön-megy, intézkedik, szagol, keres, mászik, csóvál, örül, ugrál...egy percre sem tud leállni. 
A szobatisztaságot még mindig nem merem elkiabálni, de kb. egy hete nem volt már lakásban pisi-kaki! 

Autóban utazás tesztelve: teljesen jól működik! Elől, lábnál is szépen elvan, és a hátsó ülésen is viselkedik ha ott van vele valaki. 

Az egészségügyi állapotáról nyilatkozni még nagyon korai lenne (és ez nem is az én tisztem)! Az orvos által előírt gyógyszereket adagoljuk, gyógytápot kapja. Kb. 2hét múlva kell kontrollra vinni, majd akkor talán már okosabbak leszünk. Jelenleg nagyon bizakodik mindenki a felépülésében! 

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján azt kell mondjam, írjam, hogy Helénke igazán kedves bull, akibe rengeteg szeretet és energia szorult. Érdeklődő, kedves, félénk (most még...) aki az első figyelmeztetésre felhagy azon tevékenységével aminek végzése nem kívánatos, pl. étel felszedés az utcán, ember kezének rágcsálása, bepróbálkozás az ágyra való feljutásra, stb... Embereket, kutyákat kedveli. Imád ölben lenni, összebújni velünk egy kis esti filmezésre és kunyerálni a konyhapultnál. Igazi bullterrier. :) 

 

 

Helénke is kezd magára találni. Jelenleg egy hónapos gyógyszerkúrára ítéltetve 

Ideiglenese rövid kis leírása Helénkéről:
"Gondoltam írok egy rövid szösszenetet Helén(ke) elmúlt pár napjáról. A séták kezdik megütni a tűrhető kategóriát: már csak ritkán fagy le, és egy kis gügyögésre tovább is indul. A kezdeti rémület a lépcsőktől megszűnt. Kedden még szoborrá meredt a lépcső látványára, ma már kétszer is magától jött fel egy rövid, 4-5 fokos lépcsőn. Természetesen a második emeletre továbbra is ölben lépcsőzik, hogy ne terheljük a lábát. Gondot jelentettek a zebrák is, ott is ledermedés volt, egy lépést sem volt hajlandó megtenni, lefeküdt a járda szélénél és moccanni sem volt hajlandó. Ma már többször sikerült Őt átcsalogatni, néha csak úgy magától jött, meg sem torpant. A csöndesebb utcákban már gyönyörűen totyog mellettünk, néha egy-egy lehulló levelet játéknak vél, és annak nagyon örül. Az elhaladó embereket jól megnézi magának, utánuk fordulva szimatol a levegőbe és előfordul hogy még csóvál is nekik. Zajokra, távoli kutyaugatásra inkább érdeklődve fülel és már nem a rémület az első reakciója. A szobatisztaság is alakul, lassan de biztosan. Bevallom, nagyon meglepett, hogy ennyire ügyes. A lakásban amúgy örökmozgó lenne, ha hagynánk. Ha kiengedem a kennelből azt sem tudja hogyan és kinek örüljön! Bújik, puszit oszt, csóvál ezerrel és természetesen kaját keres (amit legnagyobb bánatára nem talál). Annak ellenére, hogy az egészségügyi állapota azért közel sem mondható jónak, tele van élettel, szeretettel és energiával. Őszinte leszek: mocskosul jó kutya lesz belőle, ha összekapja magát! Ja, amúgy mindössze 10kg...

  

Helénke mozgása:

https://www.facebook.com/video.php?v=735279583176412

Helénke bemutatását nem tudjuk vidám történetként megfogalmazni, viszont igyekszünk pozitívan állni a jövőjével kapcsolatban. 

Helénke nagyjából 1.5-2 éves kislány. A három Grácia egyike. Közülük a legkisebb és jelen pillanatban a legtöbb ápolásra szoruló bully, Helén-ke  aki aprócska termetével mindenkit levesz a lábáról.

Bemutatásánál a kicsinyítő jelzők - úgymint Helénke és kislány, igyekeznek felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy a kutya kiéhezett, kiszáradt, hiányzik a normál testtömegének körülbelül a 40%-a. (Mivel ma mérik - tegnap elfelejtettük az orvosnál mérlegre tenni - így ezt az információt később tudjuk pontosítani.) 

A csontozata... nézegetjük egyenlőre, mert deréktól hátrafelé, valami nem stimmel. Ha kicsit összeszedte magát, kiderül, hogy a csontsoványságon kívül mi torzítja még az összképet. A járása mindenesetre egyenlőre a "nem normális" kategória, amire hab a tortán ott a szocializálatlan félelem mindentől. 

Nem ismeri az átlag hétköznapi környezetet. 
Nem tud pórázon sétálni, magától a sétától sem tudja eldönteni, hogy mit várjon, féljen-e, vagy egyenesen meneküljön. 
Egyenlőre nem szobatiszta. 
A bélrendszere nem megfelelően működik, minden folyékonyan távozik a napi többszöri, diétás és gondos táplálás ellenére. 

Mivel kórosan kiéhezett, így tegnap azonnal ultrahang vizsgálatra jelentettük be, hogy megtudjuk tartási, vagy szervi probléma áll-e a háttérben. 
A szíve jó. 
A veseszerkezete normális. 
Az epéje abnormálisan nagy. 
Hasi nyirokcsomói szintén megnagyobbodtak. 

Vérlabor eredményét ma nézik át a rendelőben. Sajnos nagyon erős fehérjevesztése van, gyógyszeres kezelésre szorul.

Helénke jelenleg egy csapattagunknál rehabilitálódik, ami jelenleg elsősorban arról szól, hogy rettegve várjuk a laboreredményeket, minden meggyógyítható-e... 
...ezenkívül nap 4x etetik, diétáztatva, hogy szokja az evés tényét... 
...tanítják a hétköznapi élettel együtt járó dolgokra, úgymint szobatisztaság, séta az utcán, élet az emberekkel és állatokkal. 

Társa és nevelőtanára egyenlőre nem más lett, mint a Fajtamentés egykori Rebekája. 
Rebeka nem felejtette el, hogy honnan jött, nagyon türelmes, mindenben támogatja ezt a kis szerencsétlen sorsú, fiatal lánykát. 

  

 

 

Helénkéről és a többi mentettünkről további információ itt: 

http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=27717

 

 

Név: Helén

Nem: Szuka

Kor: 1,5-2 év

Fajtamentéshez kerülés dátuma: 2014-10-16

Állapot: Nagyon sovány, lábai görbék, laboreredmény alapján fehérjét sok veszít, erre gyógyszerrel kezelés alatt áll

Viszonya emberekkel:

Viszonya más kutyákkal: nem domináns

Viszonya macskával, egyéb háziállattal:

Egyéb fontos tudnivaló:

 

 

 

 
Híreink
 
Örökbefogadás
 
Hogyan segíthetsz?
 
Gazdát Keres
 
Inhalten auf Deutsch
 
Akiknek sikerült
 
Történeteink
 
Galéria
 

Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME